sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivänä 2013

Äitienpäivän aamu valkeni pienessä Calzada de Bejarin kylässä viileänä mutta aurinkoisena. Kuin hallayön jäljiltä lähdimme liikkeelle kylän läpi ajattavan karjalauman keskelle. Jalat vaivasivat edelleen mutta muutoin olotila vihdoinkin nukutun yön jäljiltä oli virkeä ja eteenpäin suuntaava.


 I have given orders to my angels...

Lumihuippuiset vuoret tuntuivat seuraavan katseellaan kahden hattupään etenemistä. Valverde de Valdelacasan kylä toivotti meidät tervetulleiksi kirkonkellojen kumahduksin. Poikkesimme sisään kirkkoon. Tunnelma oli rauhallinen, ajaton. Ei kiirettä minnekään. Ei huolta huomisesta. Vain lyhyt tuokio; kuin lupaus tulevasta.
Ajatus karkasi kotiin. Ikävä syvenee päivä päivältä... Että minulle on annettu mahdollisuus kokea äitiys; elämäni suurin lahja. Että meitä on siunattu kahdella ihanalla ihmistaimella; elämämme ilo ja valo.

Rakkaus. Sekin syvenee...
~
Kiitos Äiti yhteisistä hetkistä, metsäretkistä. Kiitos niistäkin hetkistä, kun olemme olleet asioista erimieltä.
Olen saanut Sinulta juuret, jotka ovat tehneet minusta minän: millainen olen, mitä asioita arvostan. Sain Sinulta myös siivet, jotka ovat kannattaneet minua elämäni iloissa ja suruissa.
Nyt saamme kokea ja jakaa tämän taipaleen. Seikkailun, joka vaikuttaa elämäämme monella tavalla.

 
Kiitos Äiti, että olet!
 

1 kommentti:

  1. Kiitos Jonna-tyttäremme sanoistasi, joita en itse ole osannut puolisolleni lausua, mutta jotka ovat totisinta totta jokainen sana ja kuvastavat täysin myös minun sisimpiä tuntojani.

    Onnittelut rakkaudella vielä molemmille äideille.

    isä

    VastaaPoista